Σπέσιαλ γλυκός πειρασμός! Λαχταριστό και σοκολατένιο!
ΥΛΙΚΑ
125 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
150 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
300 γραμμάρια μαρμελάδα κάστανο
150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τη ζάχαρη, τα αυγά και τη μαρμελάδα ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα στον αέρα για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος. Εγώ έβαλα πάνω και κάστανα βρασμένα και βουτηγμένα σε σοκολάτα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες