Κέικ με ρόδια, καρύδια και γλάσο γιαουρτιού

Υλικά συνταγής

Για το κέικ

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
440 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
260 ml γάλα
2 βανίλιες
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρόδι καθαρισμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Για το γλάσο

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής

Σε μία λεκάνη χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός ή στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο σιγά -σιγά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3′ ακόμα. Προσθέτετε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα και τις βανίλιες. Προσθέτετε το 1 φλιτζάνι ρόδι, τα καρύδια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε το μείγμα του κέικ σε μία μεγάλη ή δύο μικρές φόρμες βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 40′-50′ (βουτάτε μία οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι και όταν βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο). Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Για το γλάσο γιαουρτιού: Σε ένα κατσαρόλακι ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και βράζετε για 3′-4′. Κατεβάζετε από τη φωτιά κι αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 3/4 του σιρουπιού και το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα ελαφρύ γλάσο. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει, περιχύνετε το κέικ, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ρόδι και σερβίρετε.

Πηγή: icookgreek.com
Close