Συστατικά
4 μεγάλα καρότα 1 κρεμμύδι 1 πιπεριά 1 κουταλάκι κύμινο 1 κουταλιά μουστάρδα Ρίγανη-Θυμάρι Αλάτι-Πιπέρι 250 ml κρέμα γάλακτος 3 αυγά
Ζύμη
250 γρ αλεύρι 125 γρ βούτυρο 1 κρόκο αυγού 50 ml νερό Λίγο αλάτι
Δείτε ακόμα: Λαχταριστή Κις Λορέν με Φύλλα Κρούστας για Μπουφέ!
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα.
- Σε καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Όταν ροδίσει σοτάρουμε τα καρότα και όταν αλλάξουν χρώμα προσθέτουμε την πιπεριά.
- Αφήνουμε να μαλακώσει και αρωματίζουμε με θυμάρι, ρίγανη, κύμινο, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα σκεύος βάζουμε τα 2/3 από αλεύρι μαζί με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Δουλεύουμε με τα χέρια μας να πάρει υφή από ψίχουλα.
- Προσθέτουμε τον κρόκο, το νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
- Την ανοίγουμε σε φύλλο και την απλώνουμε σε ταρτιέρα 26 cm.
- Με την βοήθεια ενός μαχαιριού καθαρίζουμε τις άκρες και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.
- Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά.
- Απλώνουμε την κρύα γέμιση και περιχύνουμε το μείγμα με την κρέμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που η ζύμη να ροδίσει.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR