Κολοκυθολούλουδα τηγανητά γεμιστά με κουρκούτι που μοσχοβολάνε Δοξάτο και Σάμο!!!
Την συνταγή την έμαθα από τη Σαμιώτισα γιαγιά μου
Περίπου για 15 λουλουδάκια:
Σε ένα μπολ χτυπάμε 2 αυγά,αρκετή τριμμένη φέτα,αλάτι,πιπέρι,μπόλικο δυόσμος αποξηραμένο,ελάχιστο γάλα και αλεύρι λίγο λίγο,όσο πάρει, τόσο ώστε να βγει ένας σφιχτός χυλός.
Γεμίζουμε τα λουλουδάκια με το κουρκούτι,τυλίγουμε προσεχτικά με τα άνθη τους και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Αν βγάζουμε λίγα λίγα λουλούδια,μπορούμε να κρατάμε και το κουρκούτι σκεπασμένο στο ψυγείο,και να γεμίζουμε το πρωί.
Κλείνουμε και φυλάσσουμε σκεπασμένα με σελοφάν.
Έως τρεις με τέσσερις μέρες κρατούν άνετα τυλιγμένα.
τι υγρά βγάλουν στο πιάτο τα στραγγίζουμε.
Ένας εκπληκτικός μεζές που μυρίζει καλοκαίρι!!!
Pigi Staboulou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα