Κοντοσούβλι μαριναρισμένο στην λαδόκολλα! Νόστιμο και μαλακό που λιώνει στο στόμα, καλοψημένο… τόσο όσο χρειάζεται, νόστιμο… σαν να βρίσκεσαι στο Μέτσοβο που είναι η καταγωγή του, ένα κοντοσούβλι χοιρινό με όλη τη σημασία της λέξης και μάλιστα ψημένο στο φούρνο της κουζίνας μας!!!! Τα σχόλια είναι περιττά!!! Ας αφήσουμε τη γεύση του να μας κατακτήσει…
ΥΛΙΚΑ για Κοντοσούβλι μαριναρισμένο στην λαδόκολλα
1 κιλό χοιρινό κρέας (μπριζόλα λαιμού για να έχει και λίγο πάχος) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Για τη μαρινάδα
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους
1 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. θυμάρι
Δείτε ακόμη Πεντανόστιμες συνταγές με χοιρινό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ για Κοντοσούβλι μαριναρισμένο στην λαδόκολλα
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα.
Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, βάζουμε το ένα κομμάτι “κολλητά” στο άλλο (ή το περνούμε σε ξυλάκια για σουβλάκια), το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθεί, για 1 1/2 ώρα περίπου (προσοχή: αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα του κρέατος).
Το σερβίρουμε με τη λαδόκολλα μέσα σε πιατέλα κι αν θέλουμε το συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες φούρνου ή ρύζι.
Πηγή: tantekiki.blogspot.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες