Υλικά
Υλικά για το παντεσπάνι
Αυγά 6 τεμ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 150 γρ.
Ζάχαρη 150 γρ.
Κακάο σκόνη 20 γρ.
Κρέμα πατισερί
Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
Ζάχαρη 200 γρ.
Κορν φλαουρ ΓΙΩΤΗΣ 120 γρ.
Βούτυρο φρέσκο 100 γρ.
Κρόκοι αυγών 8 τεμ.
Για την γέμιση
Αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα 100 γρ.
Γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας χωρίς το σιρόπι
Αμύγδαλα φιλέ για διακόσμηση
Οδηγίες
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια από τα 6 αυγά με το μίξερ και προσθέτουμε την ζάχαρη σιγά σιγά. Μόλις γίνει μια σφικτή μαρέγκα προσθέτουμε και τους κρόκους έναν – έναν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1 λίτρο γάλα και 100 γρ από την ζάχαρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους 8 κρόκους με τα υπόλοιπα 100 γρ ζάχαρης , το κορν φλάουερ και τους αραιώνουμε με λίγο γάλα.Το μείγμα αυτό το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα που ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε, σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Αλείφουμε το περισσότερο μέρος από το παντεσπάνι με την κρέμα που φτιάξαμε και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το γλυκό του κουταλιού (χωρίς σιρόπι , το στραγγίζουμε καλά) και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα το παντεσπάνι και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Διακοσμούμε με αμύγδαλα φιλέ.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες