Κορμός με μπισκότα oreo

Κορμός με μπισκότα oreo.Λαχταριστός κορμός με μπισκότα oreo, μερέντα και κρέμα γάλακτος και επικάλυψη με λευκή σοκολάτα.

Αυτός ο κορμός με μπισκότα oreo είναι σκέτη κόλαση. Θα φτιάξουμε έναν σοκολασμένο κορμό με μπισκότα oreo, μερέντα και κρέμα γάλακτος. Θα επικαλύψουμε αυτόν τον κορμό με λιωμένη λευκή κουβερτούρα και θα τον απολαύσουμε όλοι μαζί.

Ένας κορμός σοκολάτας είναι ένα γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και μπορούμε να τον απολαύσουμε όλο τον χρόνο. Ειδικότερα όμως το Καλοκαίρι ένα κομμάτι δροσερού λαχταριστού κορμού είναι αυτό που θέλουμε. Ειδικά με τα μπισκότα oreo γίνεται ακόμη πιο νόστιμος.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Κορμό με μπισκότα oreo:

Κορμός- με- μπισκότα- oreo-

Εκτέλεση για τον κορμό με oreo μπισκότα

Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα oreo στα δύο και ρίχνουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε λίγο. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες. Μόλις αρχίζει η κρέμα να πήζει ελαφρώς προσθέτουμε και την μερέντα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί η μερέντα στην κρέμα. Το μείγμα θα πήξει αμέσως.

Κορμός με μπισκότα oreo

Ρίχνουμε την σοκολατένια κρέμα γάλακτος στα μπισκότα και ανακατεύουμε. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο στρώνουμε μία πλαστική μεμβράνη και από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Μεταφέρουμε το μείγμα μας εκεί και κλείνουμε τον κορμό δίνοντας το σχήμα που θέλουμε. Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μετά τις 3 ώρες βάζουμε την λευκή κουβερτούρα σε ένα μπολ μαζί με το ηλιέλαιο και την λιώνουμε σιγά σιγά στον φούρνο μικροκυμάτων. Θέλουμε να την λιώσουμε σταδιακά για να μην μας καεί.

Δείτε ακόμα Κορμός λευκής σοκολάτας με 5 υλικά

Αφού παγώσει καλά ο κορμός τον περιχύνουμε με την λευκή κουβερτούρα και δίνουμε σχέδιο με ένα πιρούνι. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η κουβερτούρα και απολαμβάνουμε.

Tips για τον Κορμό με μπισκότα oreo

Μπορούμε να βάλουμε όποιο ελαφρύ λάδι μας αρέσει. Η λευκή κουβερτούρα είναι προαιρετική. Μπορούμε να φάμε τον κορμό χωρίς καμία επικάλυψη ή με κάποια άλλη επικάλυψη της αρεσκείας μας.

Κορμός- με- μπισκότα- oreo-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Georgia Chatzimanoli-Grimwood

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close