Υλικά:
- μπισκότα 350 γρ πτι μπερ
- λευκή κουβερτούρα 400 γρ (sisinni)
- ζαχαρούχο γάλα 400 γρ
- βουτυρο 150 γρ
Για τον γλάσο :
Για τον στολισμό :
- καρυδια Κατά βούληση
Απολαυστικός λευκός κορμός σοκολάτας από το Live Kitchen με μπισκότα πτι μπερ και επικάλυψη με σοκολάτα.
Ένας πολύ νόστιμος κορμός σοκολάτας με λευκή σοκολάτα και μπισκότα πτι μπερ που λιώνει στο στόμα. Η επικάλυψη της λευκής σοκολάτας και τα καρύδια στο γαρνίρισμα απογειώνουν την γεύση. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης πολλές φορές έχει μοιραστεί γλυκές απολαύσεις μαζί μας όπως την Τούρτα σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη.
Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σε πολύ λίγο χρόνο και με πολύ λίγα αλλά και οικονομικά υλικά έναν πεντανόστιμο και δροσερό λευκό κορμό σοκολάτας. Είναι ένα γλυκό ελαφρύ που σε γλυκαίνει αλλά δεν σε μπουχτίζει.
Δείτε ακόμα Κορμός με επικάλυψη σοκολάτας σαν τούρτα
Η λευκή σοκολάτα χαρίζει επιπλέον άρωμα αλλά και μία πιο ελαφριά γεύση σε αυτόν τον υπέροχο λευκό κορμό σοκολάτας . Είναι ιδανικός για τις γιορτές του σπιτιού μας, για να φιλέψουμε τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και για να υπάρχει απλά στο ψυγείο, όταν θέλουμε κάτι γλυκό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Λευκό κορμό σοκολάτας:
ENGLISH
INGREDIENTS 350 g tea biscuits 400 g white chocolate(sisinni) 400 g sweetend condensed milk 150 g butter ——————————————– 380 g praline with hazelnuts(nocciolata sisinni) 40 g vegetable oil ———————————————– Walnuts ———————————————— 30×11 cm
GERMAN
ZUTATEN 350 g Teegebäck 400 g weiße Schokolade (Sisinni) 400 g süße Kondensmilch 150 g Butter ——————————————————– 380 g Praline mit Haselnüssen (nocciolata sisinni) 40 g Pflanzenöl ———————————————————- Walnüsse ———————————————— 30×11 cm
Εκτέλεση
Κόβουμε σε ψιλά κομμάτια την λευκή κουβερτούρα και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ανεβάσει θερμοκρασία αλλά να μην καεί το γάλα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα. Το αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Προσθέτουμε τα μπισκότα πτι μπερ και τα σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια μας.
Σε μια φόρμα 30χ11 εκ. στρώνουμε μεμβράνη και βάζουμε μέσα το μείγμα. Το πατάμε καλά με τα χέρια μας και το καλύπτουμε με την μεμβράνη. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και στην συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Δείτε ακόμα Λαχταριστός κορμός μιλφέιγ (βίντεο)
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την πραλίνα με κομμάτια φουντουκιού και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε πάνω σε μπεν μαρί για 2-3 λεπτά. Ξεφορμάρουμε τον κορμό και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο. Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι. Ο λευκός κορμός είναι έτοιμος να τον απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!! Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο εδώ:

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr