Κορμός με μερέντα και φουντούκια

Υλικά συνταγής

Για το παντεσπάνι

12 αυγά
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 βανίλιες
Για τη γέμιση

500 γρ. μερέντα
1 φλιτζάνι φουντούκια χοντροκομμένα
Για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε τον κορμό: Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους. Χτυπάτε τα ασπράδια µέχρι να γίνουν µαρέγκα και τα προσθέτετε στο µείγµα ανακατεύοντας µε απαλές κινήσεις. Ρίχνετε τις βανίλιες και στη συνέχεια εναλλάξ το αλεύρι και το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Στρώνετε σε παραλληλόγραμμο ταψί αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε το μείγμα. Το ισιώνετε με την σπάτουλα να πιάσει όλο το ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C (πάνω – κάτω) περίπου 30′.
Βράζετε για 3′ τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.
Αφού ψηθεί το παντεσπάνι ρίχνετε το σιρόπι και το αφήνετε 5′. Απλώνετε τη μερέντα και το φουντούκι. Τυλίγετε σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα μέχρι να σχηματίσετε τον κορμό και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Ξετυλίγετε τον κορμό και αν θέλετε απλώνετε επιπλέον μερέντα και φουντούκια. Σερβίρετε.

Πηγή: icookgreek.com

Close