Κορμός μπανάνας

Όλοι έχουμε φάει τον κλασικό κορμό ή αλλιώς μωσαϊκό… Πόσοι όμως έχουμε δοκιμάσει την εκδοχή του με μπανάνα; Ο κορμός μπανάνας θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό μόλις το δοκιμάσετε!

Δείτε επίσης Ιταλικός κορμός σοκολάτας εύκολος

Για τον κορμό μπανάνας θα χρειαστείτε
2 ‏μεγάλες, ώριμες μπανάνες, όχι πολύ μαλακές

Υλικά για τη βάση
500 γρ. ‏μπισκότα πτι μπερ
50 γρ. ‏βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. ‏σκόνη κακάο
150 γρ. ‏καρυδόψιχα, τριμμένη σε χονδρή σκόνη

Υλικά για την κρέμα
300 γρ. ‏βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
100 γρ. ‏αποξηραμένη τριμμένη καρύδα (θα τη βρείτε σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ)
‏χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι (ή λεμόνι)
1 κουτάκι ‏σκόνη βανίλιας

Δείτε επίσης Τούρτα πανδαισία !!!!

Υλικά για το σιρόπι
200 γρ. ‏ζάχαρη
200 ml ‏νερό

Εκτέλεση
Για το σιρόπι

1 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη ζάχαρη και το νερό για 6 – 7 λεπτά (μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρουν βράση), μέχρι να φτιάξετε ένα ελαφρύ σιρόπι.

2 Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Για τη βάση

3 Τρίβετε τα μπισκότα πτι μπερ στο μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη.

4 Τη ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), την τριμμένη καρυδόψιχα και το κακάο και ανακατεύετε καλά, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν και να γίνουν ένα λασπώδες μείγμα.

5 Κόβετε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και απλώνετε εκεί το μείγμα μπισκότου, με μια σπάτουλα, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και σε πάχος 1/2 εκ.

6 Ραντίζετε τη βάση με το κρύο σιρόπι και αφήνω κατά μέρος.

Για την κρέμα

7 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο μείγμα.

8 Προσθέτετε την τριμμένη καρύδα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού) και τη βανίλια και χτυπάτε, μέχρι να ενωθούν.

9 Σκεπάζετε το μπολ και βάζετε την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει λίγο.

Δείτε επίσης Πορτοκαλόπιτα.. ένα ευκολο γλυκό με σταθερή αξία!!

Συναρμολόγηση

10 Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο και την απλώνετε ομοιόμορφα επάνω στη βάση μπισκότου, με μια σπάτουλα.

11 Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις βάζετε ολόκληρες, τη μία δίπλα στην άλλη, στο κέντρο της κρέμας.

12 Ανασηκώνετε προσεκτικά τη λαδόκολλα και τυλίγω σε ρολό, προσεκτικά (χρησιμοποιείτε τη λαδόκολλα για να σπρώξετε απαλά το ρολό, αλλά δεν τυλίγετε μαζί και τη λαδόκολλα).

13 Σκεπάζετε το ρολό με τη λαδόκολλα, στρίβω τις άκρες της σαν καραμέλα και το βάζετε στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες, για να παγώσει και να σφίξει.

14 Για να σερβίρετε, αφαιρώ προσεκτικά τη λαδόκολλα και κόβετε το ρολό σε φέτες.

 

Πηγή: dinanikolaou.gr
Close