Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο, τότε το πιάτο που σας προτείνουμε είναι ότι καλύτερο μπορείτε να διαλέξετε. Κοτόπουλο με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα άνηθου. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα εξαιρετικής γεύσης πιάτο το οποίο μπορείτε να σερβίρετε με ότι συνοδευτικό και αν προτιμάτε. Εξ” ίσου υπέροχο και με ζυμαρικά και με ρύζι και με πατάτες τηγανιτές και πουρέ. Απλά δοκιμάστε το!!!
Υλικά συνταγής
3 κ.σ. ελαιόλαδο
450 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και πέτσα, κομμένο σε κύβους 2.5 εκ.
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
350 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια, κομμένα τη μέση (ή στα 4 αν είναι μεγάλα)
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1/2 φλ. τσαγιού sour cream [*]
2 κ.σ. βούτυρο κρύο
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή μεγάλη ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το το κοτόπουλο (σε κύβους) το αλατοπιπερώνετε καλά και το σοτάρετε απ” όλες τις πλευρές για 5-7 λ περίπου ή μέχρι να αλλάξει χρώμα και δεν είναι πλέον ρόζ.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, για 2 λ ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε και τα μανιτάρια σε φέτες, και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5-7 λ επιπλέον ή μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν καλά.
Ρίχνετε το κρασί και το ζωμό κότας και μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε τον άνηθο, τη sour cream και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Βάζετε το αλεύρι σε μέτριο μπολ, προσθέτετε 2 κουτάλες ζωμό από το τηγάνι και ανακατεύετε με αυγογδάρτη μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι.
Ρίχνετε το χτυπημένο μείγμα αλευριού-ζωμού πίσω στο τηγάνι, ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το αφήνετε το φαγητό σας να σιγοβράσει για άλλα 5 λ. Δοκιμάστε το αλατοπίπερο και αν απαιτείτε προσθέτετε και ανακατεύετε. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας με συνοδευτικό επιλογής όπως ρύζι, ζυμαρικό, πατάτες τηγανιτές, πουρέ κ.λ.π.
[*] Αν δεν βρείτε έτοιμη sour cream, χτυπάτε ελαφρώς με αυγογδάρτη 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης (35-36% λιπαρά) με 1 κοφτό κ.γ. λεμόνι και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 20 λ να πήξει ελαφρώς.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρη και 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι. Τα αναμιγνύετε καλά σε ένα μπολ και τα αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο βήμα βήμα:
.sintayes.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα