Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο με ένα αγαπημένο πουλερικό. Κοτόπουλο ριγανάτο με φέτες λεμονιού.
Υλικά συνταγής
8 μπούτια κοτόπουλου, μόνο το επάνω μέρος με τη πέτσα τους
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 2 κ.γ. αποξηραμένη
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα
1 πρέζα μπούκοβο
1 φλ. τσαγιού ζεστό ζωμό κοτόπουλου
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε και αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο.
Ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά. Το αφαιρείτε από τη φωτιά με τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε σε πιατέλα. Βάζετε στο ίδιο τηγάνι τις φέτες λεμονιού τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρά μέχρι να μελώσουν. Προσθέτετε εκ” νέου το κοτόπουλο στη φωτιά, το πασπαλίζετε με το μπούκοβο και το “σβήνετε” με το κρασί. Το αφήνετε για λίγο να “αναπνεύσει”.
Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο και τη μουστάρδα διαλυμένη μέσα στο ζωμό, και σιγοβράζετε για 15 λ. Μεταφέρετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ ή μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρετε με πατατούλες τηγανιτές και με τις μελωμένες φετούλες λεμονιού.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του