Κουλουράκια μελιού βουτηγμένα σε σοκολάτα

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα κουλουράκια με την υπέροχη γεύση των μπαχαρικών, την ελαφριάεκλεπτυσμένη γεύση και άρωμα του κονιάκ καθώς και τη λεπτή γεύση μελιού να τα χαρακτηρίζει, θα τα λατρέψουν όλοι όσοι τα δοκιμάσουν. Απλά δοκιμάστε τα!!!
Υλικά συνταγής
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
1/2 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1/2 ποτήρι νερού μέλι
1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
400 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε τη κανέλα και το γαρύφαλο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Διαλύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού.
Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο, το μέλι και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα και το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λ ακόμα. [*]
Βάζετε τους γάντζους στο μίξερ και αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά το μείγμα αλευριού χτυπώντας διαρκώς μέχρι να πετύχετε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη, που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Πλάθετε κουλουράκια σε σχήμα επιλογής σας (στρογγυλά, μισοφέγγαρα, κοτσίδες κ.α.) και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα μεγάλο ταψί.
Ψήνετε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο στις αντιστάσεις φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λ (ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα που τους δώσατε ο χρόνος μπορεί να αυξηθεί 3-6 λ) μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφαιρείτε από το φούρνο τα αφήνετε 10 λ μέσα στο ταψί να ψηθούν και μετά τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για την επικάλυψη σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με το λάδι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη για 4-5 λ να χλιαρύνει. Στη συνέχεια, βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα και στις δύο άκρες τους στη λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετείτε σε λαδόκολλα ή σχάρα μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά η κουβερτούρα.

[*] Φροντίστε πριν βάλετε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, να μεταφέρετε το χυμό σε μεγαλύτερο ποτήρι ή μπολ γιατί όταν θα ρίξετε τη σόδα ο χυμός θα φουσκώσει και θα χυθεί απ” έξω.

Δώστε στα κουλουράκια σας σχήμα επιλογής σας και απολαύστε τα με ή χωρίς σοκολάτα κουβερτούρας.

sintayes.gr

Close