Κουλουράκια πλεξούδες με κανέλα και πορτοκάλι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια
- βουτυρο 400 γραμμάρια φρέσκο
- ζάχαρη άχνη 250 γραμμάρια
- αυγα 2
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- πορτοκαλι Ξύσμα από 1
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 1 για το άλειμμα
Υλικά
Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε στο μπολ μαζί με όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε μπαστουνάκια. Πιάνουμε το μπαστουνάκι από την μέση και στριφογυρίζουμε, το βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψάκι μας. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα μπαστουνάκια.
Δείτε ακόμη Αυτά είναι τα 5 μυστικά για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια!
Αναμειγνύουμε το αβγό με λίγο γάλα και αλείφουμε τα κουλουράκια μας.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες