Κουραμπιέδες για Διαβητικούς και Δίαιτα

ΥΛΙΚΑ

100γρ λάδι
100γρ βούτυρο γάλακτος
30γρ LA MIA STEVIA κρυσταλλική σε αναλογια 1:3 ( 1 κουτάλι στέβια=3 κουταλια ζάχαρη)
1 βανίλια
100 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα
350γρ φαρίνα ολικής
25 γρ κονιάκ
μιά πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

Αμυγδαλόσκονη
100 γρ αμύγδαλα άσπρα + 1 κ.γλ la mia stevia
περασμένα στο μούλτι να γίνουν σκόνη
και ανθόνερο

Δείτε ακόμα: Οι τέλειοι Σμυρνέϊκοι Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Σε ένα μπόλ βάζουμε το λάδι,το λιωμένο βούτυρο,την στέβια και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία την φαρίνα και τα χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα άσπρα αμύγδαλα
Ζυμώνουμε έως να γίνει μια σφιχτεί ζύμη.

Πλάθουμε διάφορα σχέδια τους κουραμπιέδες μας και ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά.
Προσοχή να μη καούν…. λόγω του χρώματος που έχουν δεν το καταλαβαίνετε..!! το πολύ 20 λεπτά!!!

Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες που θα λατρέψετε!

Οταν βγούν τους αφήνουμε να κρυώσουν για 1/2 ώρα..
Ετοιμάζουμε την αμυγδαλόσκονη βάζοντας στο μούλτι τα 100γρ ασπρα αμύγδαλα μαζί με το 1 κ.γλ la mia stevia εως να γίνουν σκόνη.
Ψεκάζουμε τους κουραμπιέδες μας με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με αμυγδαλόσκονη.
Τώρα μπορούν και οι διαβητικοί να απολαύσουν το υπέροχο Χριστουγεννιάτικο γλυκάκι αλλά και όσοι μέχρι χθες τους απέφευγαν λόγω της άχνης
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ & ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!

Πηγή: syntagesgiadiabitikoys

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close