Κρέμα καραμελέ φούρνου

Δεν έχει καμία δυσκολία, αλλά πολύ πλούσια, γεμάτη γεύση. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να είστε γρήγοροι με την καραμέλα γιατί σταθεροποιείται πολύ γρήγορα.

 

Υλικά

2 κουτιά γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
5 αβγά
2 βανιλίνες
Για την καραμέλα
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 κ.σ. νερό
4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πρώτα, φτιάχνετε την καραμέλα. Σε ένα κατσαρολάκι, βράστε τη ζάχαρη με το νερό και αφήστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει το χρώμα της καραμέλας.
Μόλις γίνει, ρίξτε τη σε μία φόρμα για κέικ, φροντίζοντας να φοράτε γάντια.Ανακινείστε με κυκλικές κινήσεις τη φόρμα ώστε η καραμέλα να καλύψει όλο τον πάτο.

Κατόπιν, φτιάχνετε την κρέμα. Σε ένα μίξερ, βάλτε όλα τα υλικά και χτυπήστε τα με το εξάρτημα σύρμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να φουσκώσει.
Έπειτα, ρίξτε την κρέμα μέσα στη φόρμα με τη καραμέλα. Τοποθετήστε τη φόρμα μέσα σε μεγαλύτερο ταψί στο οποίο έχετε προσθέσει νερό. Αυτό είναι το λεγόμενο μπενμαρί φούρνου.

Ψήστε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αφού ψηθεί και κρυώσει, αναποδογυρίστε το σε βαθιά πιατέλα ώστε να είναι η καραμέλα από πάνω και σερβίρετε.

Close