Σπιτικό ζελέ από το Live Kitchen (βίντεο)

Σπιτικό ζελέ από το Live Kitchen! Ένα δροσερό σπιτικό ζελέ που μπορούμε να απολαύσουμε τόσο τον Χειμώνα ,όσο και το καλοκαίρι. Το Καλοκαίρι μπορούμε να το φτιάχνουμε με ροδάκινα, αφού είναι η εποχή τους και τον Χειμώνα με πορτοκάλια.

Το σπιτικό ζελέ είναι μια πολύ ωραία ιδέα για τις υπογλυκαιμίες μας γιατί είναι εύκολο στην παρασκευή του, δροσερό και πανεύκολο. Σίγουρα τα παιδιά θα το λατρέψουν και θα το ζητούν συνέχεια .

Δείτε ακόμα Πεντανόστιμο ρυζόγαλο με κρέμα φράουλα  Ένα εξαιρετικό γλυκό

Επίσης είναι υγιεινό και πολύ θρεπτικό σπιτικό ζελέ και θα μπορούσε να καταναλωθεί και από διαβητικούς. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

ΑΓΓΛΙΚΑ

Συστατικά (με χυμό ροδάκινου)
1 λίτρο χυμό ροδάκινου
110 g αραβοσίτου
καρύδας
———————————
Συστατικά (με φρέσκος χυμός πορτοκαλιού)
1 λίτρο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
110 g αμύλου αραβοσίτου
200 g ζάχαρης
καρύδας

 

ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Συστατικά (με χυμό ροδάκινου)
1 λίτρο χυμού ροδάκινου
110 g
καρύδας αμύλου καλαμποκιού
———————————
Συστατικά (με φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι)
1 λίτρο φρέσκου χυμού πορτοκαλιού
110 g αμύλου καλαμποκιού
200 g ζάχαρης
καρύδας

Εκτέλεση για το σπιτικό ζελέ

Την συνταγή μπορούμε να την φτιάξουμε με ότι γεύση χυμού τυποποιημένου ή φρέσκου. Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό ροδάκινο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.

Συνεχίζουμε και αφού πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και το μοιράζουμε σε φορμάκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα πασπαλίζουμε ολόκληρα μέσα στο ινδοκάρυδο ή απλά στολίζουμε από πάνω.

Με φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Θα στύψουμε τα πορτοκάλια μέχρι να γίνει ο χυμός τους 1 λίτρο. Έπειτα θα τον ρίξουμε μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με το κορν φλάουρ και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αφού πήξει ξεφορμάρουμε και μοιράζουμε σε φορμάκια.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε. Πολύ νόστιμα και γρήγορα γλυκάκια που είναι ιδανικά ακόμα και για πολύ μικρά παιδάκια!! Καλή σας επιτυχία!

Σπιτικό ζελέ _από το Live Kitchen_ Σπιτικό ζελέ _από το Live Kitchen_Συνταγη_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close