ΥΛΙΚΆ
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ .ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό
250 γρ. γιαούρτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300 γρ. μυζήθρα ξινή ( ή φέτα)
1 χούφτα κεφαλοτύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Φτιάχνουμε τη ζύμη με το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, κανέλα, γιαούρτι. Σε ξεχωριστό σκεύος διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα της ζύμης. Ζυμώνουμε τη ζύμη να είναι αφράτη .Αφήνουμε να φουσκώσει .
Ανακατεύουμε τη μυζήθρα και το κεφαλοτύρι .Και ανοίγουμε το φύλλο στο χέρι ,βάζουμε μια κουταλιά μυζήθρα και κλείνουμε .Και τα τηγανίζουμε σε λάδι .Μετά που θα της τηγανίσουμε αν θέλουμε βάζουμε μέλι ,πετιμέζι, κανέλα ότι μας αρέσει.
ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ!!!
Ευα Τσιμπλ-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα