Κρύο κέικ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Κρύο κέικ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κέικ στην κατσαρόλα γίνεται; Γίνεται και μάλιστα πολύ γρήγορα.
Υλικά συνταγής

200 γρ. σοκολάτα 60% ή 70%
400ml γάλα πλήρες
150ml κρέμα γάλακτος 35%
40 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
4 αυγά
60 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 αέρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γαλακτος και την σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε να λιώσουν, όχι να βράσουν. Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι την ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο σοκολατένιο γάλα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να πήξουν ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Προσοχή όχι να βράσουν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα δαχτυλίδι 20-22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα για 25΄. αφού κρυώσει λίγο το βάζουμε ψυγείο. Σερβίρεται πάντα παγωμένο με παγωτό κρέμα και φρούτα.

Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά

Stay…tuned…Γραφτείτε
στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!

 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
για παιδια

Close