Λαχταριστά και κρεμώδη λαζάνια με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και κόκκινη σάλτσα.

Λαχταριστά και κρεμώδη λαζάνια με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και κόκκινη σάλτσα.Μια συνταγή για ένα φαγητό που θα ξετρελάνει εσάς και όλους όσους το δοκιμάσουν.

Υλικά συνταγής

2 στήθη κοτόπουλου
1 κουτί λαζάνια πλατιά
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
1/4 κούπας ζεστό νερό
1 πακέτο τυρί κρέμα
1 1/2 κούπα τριμμένη τυρί φέτα
2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
6 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι – πιπέρι
1-1 1/2 βάζο έτοιμη κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια ή κάνετε δική σας σάλτσα *

Εκτέλεση συνταγής

Βράστε νερό και μαγειρέψτε τα λαζάνια για 4-5 λεπτά. Στραγγίξτε τα, ξεβγάλτε τα με κρύο νερό και αφήστε τα στην άκρη.
Αλατοπιπερώνετε τα στήθη και τα σοτάρετε σε βιτάμ ή ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά από τη κάθε μεριά. Εναλλακτικά βράζετε το κοτόπουλο για 15-20 λ και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Ρίξτε τον κύβο στο 1/4 φλ. καυτό νερό για να διαλυθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο με τον κύβο, το τυρί κρέμα και τη 1 1/2 κούπα μοτσαρέλα.

Ρίξτε το 1/3 της σάλτσας ζυμαρικών και και πασπαλίζετε τη μισή τριμμένη παρμεζάνα στον πάτο ενός ταψιού ή πυρέξ. Καλύψτε με το μείγμα κοτόπουλου και βάλτε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Επαναλάβετε τη διαδικασία και τέλος καλύψτε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και τη τριμμένη φέτα. Βάλτε τη φόρμα στο φούρνο και ψήστε το για 40 λ.

*Μπορείτε να φτιάξετε και δική σας σάλτσα ντομάτας με κρεμμυδάκι σκορδάκι λάδι ντοματοχυμό αλατοπίπερο και ότι μπαχαρικά επιθυμείτε.

https://igastronomie.gr

Close