Υλικα:
1 φαριναπ κοκκινο
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
2 σακουλάκια ινδική καρύδα
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
2 ξυλακια κανελα
Εκτελεση:
Aνακατεύουμε το καλαμποκέλαιο με την πορτοκαλάδα και ινδική καρυδα (50γρ.) από το ένα σακουλάκι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας, να γίνει μία ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Πλάθουμε μπαλάκια σε σχημα καρυδιου και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί η λαδοκολα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βραζουμε 5 λεπτα και όταν κρυώσουν τα περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, τα γυρίζουμε και απο τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τα κυλάμε στην ινδική καρύδα.
Αφήνουμε να κρυώσουν. Βγαινουν 50 κομματια.Υπέροχη, εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή…
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Artemis Stamatis
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις