Λαχταριστά μηλαράκια βουτηγμένα σε καραμέλα εύκολα γρήγορα και εντυπωσιακά !!!

Λαχραριστά μηλαράκια βουτηγμένα σε καραμέλα εύκολα γρήγορα και εντυπωσιακά !!!

ΥΛΙΚΑ :

Μηλαρακια
ξυλάκια
καραμέλα σπιτική βουτυρατη

ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

230 γραμμάρια ζάχαρη,
80ml νερό,
110 γραμμάρια βούτυρο,
λίγο αλατακι,
150 ml kρεμα γάλακτος
λίγο χρωμα ζαχαροπλαστικής κοκκινο

Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράζουν και ανακατεύουμε με.ξύλινη κουτάλα.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη,ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε απαλά στο σιγανό μέχρι να καραμελωσει
Το βγάζουμε.απο την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα.γάλακτος θα σφίξει στην αρχή αλλά θα επανέλθει ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά 10 με 15 λεπτα.
Ρίχνουμε και λίγο χρωμα κοκκινο ζαχαροπλαστικής.
Θα πρεπει να τρυπησουμε με το ξυλάκι τα.μηλαρακια και με πολύ πολύ γρήγορες κινήσεις τα βουτάμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν !!

Tzeni Tsanaktsidou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close