Λαχταριστή πίτα μεξικάνα
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
10 φέτες κασέρι
10 φέτες γαλοπούλα βραστή
1 φλυτζάνι τσαγιού μανιτάρια
1 φλυτζάνι τσαγιού κόκκινες και πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, αφού πρώτα το έχουμε ξεπαγώσει. Στο μισό του φύλλου απλώνουμε 2 κουταλιές κέτσαπ, τις μισές φέτες κασέρι, τις μισές φέτες γαλοπούλα, λίγα μανιτάρια, λίγες πιπεριές και τη μισή από την τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Κλείνουμε το φύλλο με το υπόλοιπο μισό που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Τέλος αλείφουμε την επιφάνειά τους με λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου μισή ώρα.
Ο τρόπος με τον οποίο διπλώνουμε τα φύλλα, αντί να το τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο, χρησιμεύει για να το κόψουμε κατόπιν φέτες ρολό. Αν όμως θέλουμε μπορούμε να κόψουμε και τετράγωνα κομμάτια.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες