Λαχταριστά λαζάνια με κοτόπουλο με μπόλικα τυριά που θα κλέψουν την παράσταση μόλις τα βάλετε στο τραπέζι σας.
Για τα λαζάνια θα χρειαστείτε:
1 πακέτο λαζάνια
2 δόσεις μπεσαμέλ
250γρ. γκούντα
250γρ. ένταμ
10 φέτες μπέικον
250ml κρέμα γάλακτος
λίγο σκόρδο σε σκόνη
100 γρ τυρι κρέμα
ψιλοκομμενο κοτόπουλο 400 γρ
Εκτέλεση
Βραζετε το κοτόπουλο και το ψιλοκοβεται. Ψήνετε το μπέικον σε μια ψηστιέρα και το κόβετε σε λωρίδες. Βάζετε τη μπεσαμέλ σε μία κατσαρόλα, προσθέτετε το τυρι κρέμα,το μπέικον,το κοτοπουλο το μισό γκούντα και το μισό ένταμ. Τα αφήνετε για λίγο στο μάτι να ζεσταθούν και να λιώσουν τα τυριά. Μόλις λιώσουν το αφήνετε στην άκρη. Βράζετε τα λαζάνια λίγα λίγα και τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι. Μην παραλείψετε αυτό το στάδιο, ακόμα κι αν δε χρειάζονται βράσιμο σύμφωνα με τη συσκευασία γιατί το φαγητό μας δεν έχει σάλτσα για να ψηθούν στο φούρνο και θα σας μείνουν άψητα.
Σε ένα ταψάκι βάζετε λίγη κρέμα γάλακτος και τοποθετείτε τα πρώτα φύλλα-λαζάνια. Έπειτα βάζετε από πάνω το μείγμα της μπεσαμέλ με τα τυριά. Ξαναβάζετε λαζάνια πάνω από τη μπεσαμέλ και ρίχνετε λίγη κρέμα γάλακτος και λίγο και από τα 2 τυριά. Ξαναβάζετε λαζάνια και μπεσαμέλ. Συνεχίζετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά σας, φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι μπεσαμέλ. Ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά και την κρέμα γάλακτος. Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι απορροφηθούν τα υγρά και να λιώσουν τα τυριά. Θα χρειαστούν περίπου 30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
tipΣυμβουλή
Φροντίστε να βράζετε τα λαζάνια και να τα τοποθετείτε κατευθείαν μετά το σούρωμα στο ταψάκι βάζοντας τη μπεσαμέλ, γιατί θα ξεραθούν αν μείνουν πολύ ώρα έξω.
Ειδήσεις σήμερα
- Κλέαρχος Μαρουσάκης : Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα – Πότε έρχονται τα πρώτα χιόνια
- Η καλύτερη συνταγή για γιορτινό σουφλέ
- Νότης Σφακιανάκης : Το ταξίδι στην Αγγλία για το πρόβλημα υγείας
- Γιώργος Καλλιακμάνης : Η συγκλονιστική περιγραφή του για την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ
- Η Γη της Ελιάς : Ώρα συγκατοίκησης για Μιλτιάδη και Βασιλική