Λεμονόπιτα εξπρές: γρήγορη, εύκολη, δροσερή και ελαφριά συνταγή!

Οκ πρέπει να το παραδεχτώ! Αγαπώ τις γρήγορες και εύκολες συνταγές! Όταν έχει “καταδικασία”, που έλεγε η γιαγιά μου, (διασταύρωση καταδίκης με διαδικασία), αγχώνομαι!
Πάνω στο μαγειρικό οίστρο που με είχε πιάσει στο κοντινό παρελθόν, λοιπόν, βρήκα αυτή τη γρήγορη, εύκολη, δροσερή και ελαφριά συνταγή! Όλα στο μίξερ και τέλος! Τι άλλο να ζητήσω απ’τη ζωή; που λεει κι ο γνωστός τροβαδούρος!

120 γρ βούτυρο
280 γρ ζάχαρη άχνη
3 αβγά
1 βανίλια
200 γρ κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι ή και επιπλέον σταγόνες εσάνς λεμόνι
1 κεσέ γιαούρτι (200 γρ)
100 ml χυμό λεμονιού
50 γρ φαρίνα (αυτή που φουσκώνει μονάχη)
60 γρ πούδρα αμυγδάλου (ψίχα καλά τριμμένη στο μούλτι)
2 κ.γ. γεμάτα μπέικιν
Λίγη άχνη για το σερβίρισμα (ή και πολλή, ανάλογα τα γούστα)
Οδηγίες
55 λεπτά
Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 3-5 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο υδαρές μίγμα
Τοποθετούμε σε φόρμα 24 εκ λαδόκολλα και αδειάζουμε το μίγμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στη τελευταία κάτω σχάρα για 55′ λεπτά

Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο δεν το πειράζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσει
Αφού κρυώσει το μεταφέρουμε μαζί με τη λαδόκολλα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε..

cookpad.com

Close