Συνταγή για φιλέτο Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα με μουστάρδα

Συνταγή για φιλέτο Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα.

Μία διαφορετική συνταγή για φιλέτο τηγανιτής πέρκας που θα σας γίνει συνήθεια! Πολύ γρήγορη, νόστιμη και ελαφριά! Θα την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια, ειδικά τα παιδιά που δεν προτιμάνε και τόσο τα ψάρια! Δοκιμάστε την και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Γίνεται το ίδιο νόστιμο με φιλέτο γλώσσας, σαργού ή οποιοδήποτε προτιμάτε!

Δειτε ακομα Κεφτεδάκια ψαριού!

Υλικά για φιλέτο Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα με μουστάρδα :

1 κιλό φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο 2 λεμόνια 1 κύβος λαχανικών 3-4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Αλάτι και πιπέρι Θυμάρι Αλεύρι για το τηγάνισμα Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση για φιλέτο Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα με μουστάρδα :

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα

ξεπαγώνουμε τα φιλέτα ψαριου

και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν καλά.

βάζουμε το ψάρι σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά.

Τα στύβουμε ελαφρά για να φύγουν τα πολλά υγρά, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

ψάρι φιλέτο σε απορροφητικό χαρτί

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε σε 1 δίσκο.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριου  και από τις δύο πλευρές, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε σε 1 δίσκο.

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές

τηγανίζω ψάρι

Βγάζουμε τα τηγανισμένα φιλέτα και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος.

τηγανιτό ψάρι φιλέτο

Σε ένα μπολ, λιώνουμε τον κύβο λαχανικών σε ½ ποτήρι ζεστό νερό. Προσθέτουμε την μουστάρδα, τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να μην μείνει σβώλος και να γίνει 1 ομοιόμορφο μείγμα. Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα, αν έχει μείνει πολύ λάδι το πετάμε και αφήνουμε λίγο λάδι. Βάζουμε ξανά το τηγάνι στην φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό που φτιάξαμε.

ρίχνω το μείγμα στο τηγάνι

Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε μέσα τα φιλέτα

Συνταγή για φιλέτο Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα με μουστάρδα

για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Συνταγή για φιλέτο Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα με μουστάρδα 1

Σε αυτό το διάστημα προσθέτουμε θυμάρι στα φιλέτα και από τις δύο πλευρές τους.

Συνταγή για  Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα με μουστάρδα

Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τα φιλέτα να «βυθιστούν» μέσα στην σάλτσα για 10 λεπτά περίπου πριν τα σερβίρουμε.

Συνταγή για φιλέτο Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Ταιριάζει υπέροχα με ρύζι!

Συνταγή για φιλέτο Πέρκα

Συνταγή για φιλέτο Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα με μουστάρδα

Καλή επιτυχία ! περιμένουμε τα σχόλια σας

Δειτε ακομα Μπέργκερ ψαριού για «δύσκολα» παιδιά

Close