Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Μία διαφορετική συνταγή για φιλέτο τηγανιτής πέρκας που θα σας γίνει συνήθεια! Πολύ γρήγορη, νόστιμη και ελαφριά! Θα την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια, ειδικά τα παιδιά που δεν προτιμάνε και τόσο τα ψάρια! Δοκιμάστε την και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Γίνεται το ίδιο νόστιμο με φιλέτο γλώσσας, σαργού ή οποιοδήποτε προτιμάτε!

Δειτε ακομα Κεφτεδάκια ψαριού!

Υλικά :

1 κιλό φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο 2 λεμόνια 1 κύβος λαχανικών 3-4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Αλάτι και πιπέρι Θυμάρι Αλεύρι για το τηγάνισμα Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση :

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα

Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν καλά.

Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Τα στύβουμε ελαφρά για να φύγουν τα πολλά υγρά, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε σε 1 δίσκο.

Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές

Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Βγάζουμε τα τηγανισμένα φιλέτα και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος.

Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Σε ένα μπολ, λιώνουμε τον κύβο λαχανικών σε ½ ποτήρι ζεστό νερό. Προσθέτουμε την μουστάρδα, τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να μην μείνει σβώλος και να γίνει 1 ομοιόμορφο μείγμα. Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα, αν έχει μείνει πολύ λάδι το πετάμε και αφήνουμε λίγο λάδι. Βάζουμε ξανά το τηγάνι στην φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό που φτιάξαμε.

Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε μέσα τα φιλέτα

Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Σε αυτό το διάστημα προσθέτουμε θυμάρι στα φιλέτα και από τις δύο πλευρές τους.

Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τα φιλέτα να «βυθιστούν» μέσα στην σάλτσα για 10 λεπτά περίπου πριν τα σερβίρουμε.

Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Ταιριάζει υπέροχα με ρύζι!

Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Καλή επιτυχία !

Δειτε ακομα Μπέργκερ ψαριού για «δύσκολα» παιδιά

Αρετή Παπαδοπούλου
Αρετή Παπαδοπούλου

Είμαι η Αρετή Παπαδοπούλου ,Δημοτική υπάλληλος και μητέρα 2 αγοριών και ζω στην Πτολεμαΐδα Εορδαίας. Η αγάπη και το μεράκι μου για την κουζίνα ήταν το κίνητρο να δημιουργήσω την πολύ πετυχημένη στήλη μαγειρικής «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» στην εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, και στο E-PTOLEMEOS.GR. Επίσης πολλές είναι οι αναφορές στις συνταγές μου, στα ιστολογία μεγάλων διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, όπως του Άκη Πετρετζίκη. Οι συνταγές μου απευθύνονται κυρίως σε ερασιτέχνες μαγείρους και μαγείρισσες. Δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας καθώς είναι δοκιμασμένες και γραμμένες απλοϊκά προκειμένου να γίνονται κατανοητές από όλους.Η μεγάλη μου αγάπη είναι τα γλυκά του κουταλιού και τα λικέρ!Θα τα λέμε και από δω κάθε Δευτέρα!


Close