Υπέροχες πένες κοκκινιστές με ζαμπόν στο φούρνο με 4 μόνο υλικά
 

Μια πανεύκολη συνταγή με πολύ λίγα υλικά για ένα νόστιμο γρήγορο και απλό πιάτο για όλη την οικογένεια. Πένες κοκκινιστές με ζαμπόν στο φούρνο.

Υλικά 
•2 φλ. τσαγιού πένες
•400 γρ. ντοματοχυμός
•250 γρ. ζαμπόν σε κύβους
•1 1/2 φλ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση 
1.Βράζετε “αλ τέντε” τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό. Κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό της κατσαρόλας, στραγγίζετε τις πένες, τις βουτυρώνετε και τις βάζετε σε λαδωμένο, με μπόλικο λάδι, πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 Χ 20 εκ. περίπου και 5 εκ. βάθους. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 180 βαθμούς στον αέρα.
2.Προσθέτετε στο πυρέξ με τις πένες το ζαμπόν, το 1/2 φλ. νερό που κρατήσατε και το ντοματοχυμό, ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε το φαγητό για 5 λεπτά να “σταθεί” και σερβίρετε.

sintayes.gr

Close