Μια διαφορετική εκδοχή για τις πατάτες

 

Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις διαφορετικές πατάτες φούρνου;
Βαρέθηκες τις κλασσικές τηγανητές και τις πατάτες φούρνου; 
 
 

ΥΛΙΚΑ
10 πατάτες
10 φέτες μπέικον
1 κύβος λαχανικών Knorr
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
180 γρ. τυρί Μετσόβου καπνιστό,τριμμένο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
160 γρ. Flora Soft με βούτυρο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βράζουμε σε νερό, που έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν, αλλά προσέχουμε να μας κρατάνε λίγο. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora να λιώσει και να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις πατάτες και το μπέικον μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό ταψάκι με το ζωμό που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καπνιστό τυρί και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Τip: Μπορούμε να προσθέσουμε απάκι στη συνταγή για πιο πλούσια γεύση.

 πηγή:cookbox.gr

Close