Σάλτσα βελουτέ ψαριού
 Σάλτσα βελουτέ ψαριού απο το Γιαννη Λουκακο
ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη βελουτέ ψαριού
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
    • 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες
    • 25 γρ. αλεύρι
    • 100 γρ. κρασί λευκό
    • 500 γρ. ζωμό ψαριού
    • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό
    • 10 γρ. χυμό λεμόνι
    • σαφράν
    • αλάτι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για τη βελουτέ ψαριού

    Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά.
    Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά.
    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά.
    Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε.
    Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε.
  • πηγη

Close