Μάφιν μίνι ομελέτας

Εάν σας αρέσει το πρωινό, αλλά βαριέστε σε καθημερινή βάση να το προετοιμάζετε και τη βγάζετε μόνο μ’ έναν καφέ, σάς έχουμε την τέλεια συνταγή. Μάφιν μίνι ομελέτας. Ένα σνακ ιδανικό ακόμη και για το γραφείο ή το σχολείο. Έχει ωραία εμφάνιση, είναι πολύ νόστιμο και εάν το προετοιμάσετε πιο μπροστά, μπορείτε ακόμη και να καταπλήξετε τον σύντροφό σας μ’ ένα όμορφο πρωινό. Επιπλέον, η συνταγή είναι χωρίς γλουτένη.

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιήστε ένα σκεύος για μάφιν και στην κάθε θήκη τοποθετήστε χαρτιά cupcake.
Σπάστε όλα τα αυγά σ’ ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά μαζί μέχρι ν’ ανακατευτούν καλά. Βάλτε το μείγμα στην άκρη.
Γεμίστε τις θήκες μάφιν με τα υπόλοιπα υλικά ή διάφορα της επιλογής σας, αρχίζοντας με το μπέικον και τελειώνοντας με το τυρί.
Μάφιν μίνι ομελέταςΣτη συνέχεια, συμπληρώστε με τα χτυπημένα αυγά. Φροντίστε να αφήσετε λίγο χώρο στην κορυφή της κάθε θήκης γιατί τα αυγά θα φουσκώσουν.
Ψήστε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το κάθε μάφιν. Εάν θέλετε να τ’ αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας, βάλτε τα σ’ ένα αεροστεγές δοχείο (συνήθως κρατούν για περίπου μια εβδομάδα). Απλά τα ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων και έχετε ένα γρήγορο πρωινό on-the-go!
Photo via pinterest

Close