Μια συνταγή που θα αναδείξει μια απλή χοιρινή μπριζόλα σε ένα υπέροχο πιάτο, γαρνίροντάς τη με μια πεντανόστιμη σάλτσα μουστάρδας.
Υλικά
•4 μπριζόλες χοιρινές
•2 κ.σ. αλεύρι
•1 κ.γ. πάπρικα
•2 κ.σ. ελαιόλαδο
•αλάτι -πιπέρι
Για τη σάλτσα μουστάρδας:
•1/2 φλ. κρασί λευκό
•1/2 φλ. ζωμό κρέατος
•2 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο
•2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
•2 κ.σ. μουστάρδα
•4 φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
•αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2.Πλένουμε τις μπριζόλες, τις σκουπίζουμε καλά, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο αλεύρι. Ψήνουμε τις μπριζόλες στη σχάρα του φούρνου για περίπου 40 λεπτά, αλείφοντάς τες κάθε τόσο με το λάδι.
3.Για τη σάλτσα μουστάρδας: Σε μια κατσαρόλα ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζουμε το κρασί, το ζωμό του κρέατος, το κρεμμύδι τριμμένο και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ελαττωθούν στο μισό τα υγρά υλικά.
4.Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, τα φύλλα από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
* Προαιρετικά βάλτε τις έτοιμες/ψημένες μπριζόλες στο τηγάνι με τη σάλτσα για να απορροφήσουν καλύτερα τη σάλτσα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες