Μια συνταγή που θα αναδείξει μια απλή χοιρινή μπριζόλα σε ένα υπέροχο πιάτο, γαρνίροντάς τη με μια πεντανόστιμη σάλτσα μουστάρδας.
Υλικά
•4 μπριζόλες χοιρινές
•2 κ.σ. αλεύρι
•1 κ.γ. πάπρικα
•2 κ.σ. ελαιόλαδο
•αλάτι -πιπέρι
Για τη σάλτσα μουστάρδας:
•1/2 φλ. κρασί λευκό
•1/2 φλ. ζωμό κρέατος
•2 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο
•2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
•2 κ.σ. μουστάρδα
•4 φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
•αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2.Πλένουμε τις μπριζόλες, τις σκουπίζουμε καλά, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο αλεύρι. Ψήνουμε τις μπριζόλες στη σχάρα του φούρνου για περίπου 40 λεπτά, αλείφοντάς τες κάθε τόσο με το λάδι.
3.Για τη σάλτσα μουστάρδας: Σε μια κατσαρόλα ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζουμε το κρασί, το ζωμό του κρέατος, το κρεμμύδι τριμμένο και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ελαττωθούν στο μισό τα υγρά υλικά.
4.Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, τα φύλλα από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
* Προαιρετικά βάλτε τις έτοιμες/ψημένες μπριζόλες στο τηγάνι με τη σάλτσα για να απορροφήσουν καλύτερα τη σάλτσα.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Η Συγκλονιστική εξομολόγηση του Πατρός Νικολάου στον γέροντα Χαράλαμπο
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Αλεξάνδρα Νίκα: Σύμφωνο συμβίωσης για το ζευγάρι- Ολες οι λεπτομέρειες
- Grand Hotel επόμενα επεισόδια: 12, 13, 14, 15
- Δημήτρης Λάλος – Αλέξανδρος Σταύρου: Η εντυπωσιακή φωτογραφία και το σχόλιο της Μαριλίτας Λαμπροπούλου
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος: 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19