Ρολό πανσέτας γεμιστό με μανιτάρια, πιπεριές και κρέμα γάλακτος – Ζουμερό, πεντανόστιμο και εντυπωσιακό
Αν είσαι αρχάρια και ψάχνεις μια συνταγή για να «κλέψει» την παράσταση στο τραπέζι , αυτό το ρολό από πανσέτες είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ζουμερό, πλούσιο σε γεύση και με μια πλούσια γέμιση από μανιτάρια, πιπεριές Φλωρίνης και κρεμά γάλακτος.
Υλικά:
Πανσέτα χοιρινή ανοιγμένη για ρολό (περίπου 1,5 κιλό)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Ξυλάκια για σουβλάκι ή σπάγκος κουζίνας
Λίγο νερό για το ψήσιμο
100 γρ. μπέικον σε κυβάκια (προαιρετικά, αλλά προτείνεται!)
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο τηγάνι, ροδίζουμε ελαφρώς την πανσέτα απ’ όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα. Μόλις πάρει χρώμα, Την αποσύρουμε και τη μεταφέρουμε σε ταψί. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και και σωτάρουμε το μπέικον , τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι, προσθέτουμε 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Γέμισμα & τύλιγμα

Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στην πανσέτα και τη τυλίγουμε σε ρολό. Τη στερεώνουμε με ξυλάκια για σουβλάκι ή δένουμε με σπάγκο. Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο ακόμα κεφαλοτύρι, προσθέτουμε λίγο νεράκι στο ταψί και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1,5 ώρα μέχρι να ροδίσει και να δέσει καλά.
Σερβίρισμα

Αφήνουμε το ρολό να «σταθεί» για 10-15 λεπτά, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Οσό πιο κρύο είναι το Ρολό, τόσο πιο εύκολα κόβεται.

Tips επιτυχίας:
Μπορείς να ζητήσεις από τον χασάπη να σου ανοίξει την πανσέτα για να μην παιδεύεσαι .
Μην παραλείψεις την κρέμα γάλακτος, δίνει πλούσια γεύση και δένει ιδανικά με τα υλικά. Αν οστώσο δεν σου πολυαρέσει μπορείς εναλλακτικά να βάλεις μουστάρδα και γιαούρτι λίγη ρίγανη ή θυμάρι στη γέμιση. Μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη και να ψηθεί την επόμενη μέρα.
Σχετικά Άρθρα
40 Συνταγές με χοιρινό για το γιορτινό σας τραπέζι
Χοιρινό ρολό γεμιστό με πατάτες στο φούρνο
Καραμελωμένο γεμιστό χοιρινό ρολό της Γκόλφως με αξεπέραστη σάλτσα
Η συνταγή είναι της φίλης μας Kiki Maxairidou
Η επιμέλεια κειμένου της συνταγής είναι από το daddy-cool.gr