Χταπόδι με σάλτσα από μουστάρδα

Χταπόδι με σάλτσα από μουστάρδα και κρέμα γάλακτος. Μια φανταστική συνταγή για μαλακό χταπόδι πολύ νόστιμη και νηστίσιμη. Σερβίρετε με πατάτες

 

Εκτέλεση για  Χταπόδι με σάλτσα από μουστάρδα και κρέμα γάλακτος

1 κιλό χταπόδι
6 κουτ μουστάρδα
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος φυτική
χυμός 1 λεμονιού
τζίντζερ τριμμένο
μαύρο πιπέρι
πράσινο πιπέρι
πάπρικα

Δείτε ακόμη Συνταγή για χταπόδι στιφάδο

Οδηγίες:

Κόβετε το χταπόδι, το τυλίγετε με τη μουστάρδα, το κλείνετε σε ασημόχαρτο και το ψήνετε σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει.

Μόλις το χταπόδι μαλακώσει, Πετάτε τα υγρά, το καθαρίζετε από την πέτσα του και το περιχύνετε με την κρέμα  γάλακτος που έχετε χτυπήσει με λίγο νερό, το χυμό του λεμονιού και τα πιπέρια.
Το ψήνετε σε δυνατό φούρνο για ακόμη δέκα περίπου λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίζετε με πάπρικα και αν θέλετε τζίντζέρ

Μπορείτε να το σερβίρετε και πάνω σε βραστές πατάτες θα είναι πεντανόστιμο

Χταπόδι με σάλτσα από μουστάρδα και κρέμα γάλακτος

Η συνταγή είναι μία παραλλάγη από το gourmed

Close