Καπνιστα σουτζουκάκια

ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΠΥΡΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!
ΥΛΙΚΑ
Ενα κιλο 1 κιλο κιμα απο χοιρινη σπαλα
4 μέτρια λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
φετες καπνιστο μπεικον
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 γεμάτο κ.γ. πάπρικα καπνιστη
1 μεγάλο αυγό
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγαζουμε την εξωτερική μεμβράνη απο τα λουκανικα για να βγάλουμε τη γέμιση την οποία λιώνουμε στο μπλεντερ!.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκακια μαζί με το μείγμα του μπλεντερ!
. Ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 7-8 λεπτά, και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο ώστε να σφίξει λίγο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200β
Τοποθετουμε σ ενα μεγάλο ταψί λαδοκολλα!
Πλάθουμε μέτρια σουτζουκακια ,τα τυλιγουμε με το μπεικον και τα βάζουμε στο ταψί.
Τα ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτα (ανάλογα το μέγεθος), γυρίζοντάς τα μία φορά στο μέσον του ψησίματος.
Σερβίρουμε τα σουτζουκακια με μουστάρδα, πατατοσαλάτα και… άφθονη μπυρα.

Από τη φίλη μου Σοφία Καρα

Δες εδώ τα μενου εβδομάδας με όλες τις συνταγες

Close