Kεφτεδάκια με κοφτό μακαρόνι σε υπέροχη σάλτσα
Είναι πραγματική απόλαυση, ένα πιάτο για όλη την οικογένεια!
Υλικά συνταγής
Απέκτησε ένα σώμα μπικίνι χάνοντας μέχρι και 23 κιλά!
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ φλ. φρυγανιά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
1 σπιτικό ζωμό κότας
3 φλ. νερό
2 φλ. γάλα
4 φλ. κοφτό μακαρόνι
1 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το καρότο, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτέδες σε μέγεθος μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια κομμένα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθούν. Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό, το ζεστό νερό και το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, όσο ακόμα υπάρχει αρκετός ζωμός στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και το μαϊντανό, ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε σε πιάτα με μπόλικη πυκνή σάλτσα.
πηγη:argiro.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες