Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια τηγανιτά σερβιρισμένα με σάλτσα φέτας. Μια εύκολη και απλή συνταγή για να απολαύσετε υπέροχα κεφτεδάκια σαν μεζεδάκι με το ποτό σας ή σαν κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με πατάτες.
Υλικά συνταγής
Για τα κεφτεδάκια:
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ. κιμά χοιρινό
200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. ψωμί 2 ημερών μουλιασμένο & στυμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 1/2 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 αυγό
1 κ.γ. ξύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα φέτας:
200 γρ. φέτα
100 γρ. γιαούρτι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Για τα κεφτεδάκια: Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνετε πολύ καλά, για 5 λ περίπου. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη για 1 ώρα να ενωθούν οι γεύσεις.
Τα βγάζετε από το ψυγείο και τα ζυμώνετε για 1 λ ακόμα. Πλάθετε κεφτεδάκια μεγέθους και σχήματος προτίμησής σας, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία.
Για τη σάλτσα φέτας: Βάζετε σε μπλέντερ τη φέτα χοντροκομμένη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και τα χτυπάτε να ενσωματωθούν φροντίζοντας να μη πολτοποιηθεί η φέτα άλλα να μείνουν κομματάκια σαν κόκκους φακής.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα φέτας ως μεζέ ή ορεκτικό ή ως κυρίως γεύμα με ντομάτα σαλάτα, πατάτες τηγανιτές και φρέσκο ψωμί.
πηγη:sintayes.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα