Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια τηγανιτά σερβιρισμένα με σάλτσα φέτας. Μια εύκολη και απλή συνταγή για να απολαύσετε υπέροχα κεφτεδάκια σαν μεζεδάκι με το ποτό σας ή σαν κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με πατάτες. Υλικά συνταγής Για τα κεφτεδάκια: 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 300 γρ. κιμά χοιρινό 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 200 γρ. ψωμί 2 ημερών μουλιασμένο & στυμμένο 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 1 1/2 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη 1 αυγό 1 κ.γ. ξύδι 3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα Για τη σάλτσα φέτας: 200 γρ. φέτα 100 γρ. γιαούρτι λίγο άνηθο ψιλοκομμένο λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο [προαιρετικά] 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 1 κ.γ. ελαιόλαδο Εκτέλεση συνταγής
Για τα κεφτεδάκια: Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνετε πολύ καλά, για 5 λ περίπου. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη για 1 ώρα να ενωθούν οι γεύσεις. Τα βγάζετε από το ψυγείο και τα ζυμώνετε για 1 λ ακόμα. Πλάθετε κεφτεδάκια μεγέθους και σχήματος προτίμησής σας, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία. Για τη σάλτσα φέτας: Βάζετε σε μπλέντερ τη φέτα χοντροκομμένη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και τα χτυπάτε να ενσωματωθούν φροντίζοντας να μη πολτοποιηθεί η φέτα άλλα να μείνουν κομματάκια σαν κόκκους φακής. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα φέτας ως μεζέ ή ορεκτικό ή ως κυρίως γεύμα με ντομάτα σαλάτα, πατάτες τηγανιτές και φρέσκο ψωμί.
πηγη:sintayes.gr