Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί
υλικά
50 άνθη κολοκυθιών
μπόλικα ψιλοκομμένα άνηθο κρεμμυδάκι
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμένο
δυόσμο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη
1 1/2 κούπας ρύζι Καρολίνα
μια κούπα νερό
αλατι πιπέρι
ελαιόλαδο και στην κατσαρόλα και στην γέμιση
εκτέλεση
πλένουμε πολύ καλά τα άνθη μας και αφαιρούμε από μέσα τον στήμονα!!!
βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε και μια κούπα νεράκι μέσα στην γέμιση!!!!
βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε ανθάκι και κλείνουμε ένα ένα τα φυλλαράκια προς το κέντρο τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα στην σειρά χωρίς να υπάρχουν κενά μεταξύ τους!!!!
Mόλις είναι έτοιμα ριχνουμε από πάνω αλατάκι πιπεράκι και λαδάκι και βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τα λουλουδάκια μας!!!
Bράζετε ένα μπρίκι νεράκι και το ρίχνετε από πάνω και τα βάζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν!!!
Kάθε φορά που βλέπετε ότι δεν έχουν νεράκι προσθέτετε λίγο λίγο μετά από μια ωρίτσα και λίγο παραπάνω δοκιμάζετε να δείτε αν είναι έτοιμα!!!!
Mόλις τα σβήσετε τα σκεπάζετε με μια πετσετούλα και τ’ αφήνετε να πιουν όλο το ζουμάκι που έχει μείνει!!!!
Προσοχή μόνο στα υγρά μην το κάνετε σούπα!!!! ένα τέλειο φαγάκι που συνοδεύετε με δροσερό γιαουρτάκι!!!!

Απο την αγαπημενη μου Γιαγια Μαιρη εν δράση που θα τη βρείτε στη σελίδα της στο facebook πατώντας εδω

Close