Μελιτζανες στο φουρνο με σαλτσα και τυρια
Για ενα μεσαιο ταψι
5-6 μελιτζανες σε λεπτες φετες
Για τη σαλτσα
500γρ. χυμο ντοματας
2 κουτ.σ πελτε
1 μεγαλο κρεμμυδι ξερο
2 σκελιδες σκορδο
Λιγο λαδι
1 πρεζα ζαχαρη
Αλατι-πιπερι-ριγανη-βασιλικο
Για το πασπαλισμα
φετα και γραβιερα η γκουντα
Σε ενα μπωλ βαζουμε τις μελιτζανες σε ροδελες γεμιζουμε με νερο και λιγο αλατι και τις αφηνουμε 30′ για να ξεπικρισουν.
Τις ξεπλενουμε,τις σκουπιζουμε ταμποναριστα με χαρτι κουζινας και τις βαζουμε σε ενα ταψι.
Τις λαδωνουμε και τις ψηνουμε στο φουρνο για 10-15′ στο γκριλ στους 200 βαθμους στη δευτερη θεση απο πανω του φουρνου.
Παραλληλα σε ενα κατσαρολακι βαζουμε λιγο λαδι και σωταρουμε σκορδα κ κρεμμυδι.Στη συνεχεια προσθετουμε τον πελτε ανακατευοντας να λιωσει και προσθετουμε το χυμο ντοματας και τα μυρωδικα.Αφηνουμε να βρασει για 10′.
Στη συνεχεια ανοιγουμε το φουρνο,περιχυνουμε τις μελιτζανες με τη σαλτσα και πασπαλιζουμε με φετα και γραβιερα η γκουντα τριμμενα και συνεχιζουμε το ψησιμο μεχρι να λιωσουν τα τυρια για περιπου 10′.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες