Μπιφτέκια μελιτζάνας με τυρί φέτα στο τηγάνι

Υπέροχα μπιφτέκια τηγανιτά με ζουμερές μελιτζάνες, μυρωδικά βότανα και τυρί φέτα. Μια συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών που σίγουρα θα απολαύσετε σαν ορεκτικό ή σαν πρόχειρο γεύμα ή δείπνο με μεγάλη πράσινη ή Ελληνική χωριάτικη σαλάτα.
Υλικά συνταγής
550 γρ. μελιτζάνες
2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
1 κρεμμυδάκι πράσινο, κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C στις αντιστάσεις ή στους 180 ° C στον αέρα. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλένετε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζετε, τις τοποθετείτε στο ταψί και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, γυρίζοντάς τες ανά διαστήματα απ” όλες τις πλευρές, για 45 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά μέχρι μέσα. Τις αφαιρείτε από το φούρνο.
Μόλις χλιαρύνουν καλά οι μελιτζάνες τις κόβετε κάθετα στη μέση και τις στύβετε με τα χέρια σας για να βγάλουν τα πολλά υγρά τους. Μετά τις τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας με τη ψίχα προς τα κάτω και τις πιέζετε ελαφρώς να στραγγίξουν περισσότερα υγρά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρείτε τη πέτσα από τη μελιτζάνα, μεταφέρετε τη ψίχα σε ένα ξύλο κοπής και τη ψιλοκόβετε σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε τα κομματάκια σε μπολ, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη τριμμένη φρυγανιά, το αλεύρι, το θρυμματισμένο τυρί φέτα, το κρεμμυδάκι, το βασιλικό και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν ισομερώς.
Πλάθετε το μείγμα σε 8 μπιφτέκια και τα τηγανίζετε, σε παρτίδες, σε ζεστό σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά για 2-3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά και ψηθούν μέχρι μέσα. Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας

.sintayes.gr

Close