Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια απο το Δημήτρη Σκαρμούτσο
Υλικά
2 κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο (και περισσότερο αν χρειαστεί)
1 μικρό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
8 μεγάλα αβγά
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, χωρίς τα κοτσάνια, κομμένο
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
νιφάδες κόκκινου πιπεριού, όσες θέλουμε
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 φέτες του τοστ χωρίς κόρα, μουλιασμένες σε 1/3 φλ γάλα
φέτα για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Τα στεγνώνουμε μετά.
Σε ένα σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 5-7 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακά και ροδισμένα.
Προσθέτουμε τα περισσότερα φύλλα δυόσμου, κρατώντας μερικά γι αργότερα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
Πιέζουμε τις φέτες του τοστ να βγάλουν τα υγρά, τις κόβουμε με το χέρι και τις προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών. Μεταφέρουμε το μείγμα στο σκεύος με τα κολοκυθάκια.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια της ομελέτας να φαίνεται έτοιμη.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε φέτα πάνω στην ομελέτα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε με τις φέτες λεμονιού και ντομάτας.
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα