Πένες με μπέiκον λουκανικο και τυρια με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και λαχταριστό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικά
500 γρ. πένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
16 φέτες μπέικον χονδροκομμένες
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ [2 Χ 400 γρ.]
3 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
200 γρ κιτρινα τυρια
λουκανικα φρανκοφουρτης η χωριατικο
•αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
1.Βράζετε τις πένες σε αρκετό αλατισμένο νερό και τις βγάζετε “αλ τέντε”. Τις στραγγίζετε και τις λαδώνετε.
2.Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και στοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3′ περίπου ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
3.Βάζετε στο τηγάνι και το μπέiκον,και το λουκανικο κομμενο φετες συνεχίστε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 2′ μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το τοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό ζεστό με 1/2 κ.γ. ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει το μείγμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
4.Εν τω μεταξύ, έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και έχετε λαδώσει ή βουτυρώσει ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ. Βάζετε μέσα τις πένες, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε να πάει παντού. Καλύπτετε από πάνω τις πένες με τις φέτες μοτσαρέλας και τα κιτρινα τυρια, βάζετε το φαγητό στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνετε το φαγητό για 10′-15′ περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυρια
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα