Μόλις βγήκε καυτό καυτό-Ενα φαγητό που αρέσει πάρα πολύ στην οικογένειά μου !!!
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο λίγο λάδι 2 κρεμμύδια 3 σκελίδες σκορδο αλάτι-πιπέρι-βασιλικό -γλυκιά πάπρικα-λίγη ζάχαρη 1 φυλαράκι δάφνη 500 γραμ ντομάτες ώριμες τριμμένες -είναι περίπου 3 μεγάλες ντομάτες- 10 πατάτες -ποσότητα ανάλογη με το ταψί σας-
Δείτε ακόμη: Παστίτσιο το τέλειο!!!
Μπεσαμέλ υλικά
1 λιτρο γάλα φρέσκο 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ 3 αυγά -εγώ βάζω μόνο τους κρόκους στην κρέμα πάντα- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 χούφτες κεφαλοτύρι λίγο μοσχοκάρυδο

Ετοιμασία
Τσιγάριζω το 1 κιλό κιμά σε λίγο λάδι χωρίς να ανακατεύω πολλές φορές. Σπάω με την κουτάλα και προσθέτω 2 κρεμμύδια κομμένα καρέ, 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες, αλάτι πιπέρι, βασιλικό γλυκιά πάπρικα και ένα φιλαράκι δάφνη Πρόσθετο τριμμένη ντομάτα 500γρ.(όχι νερό) και λίγη ζάχαρη. Ώσπου βράσει, χαμηλώνω την φωτιά στο 4 και σιγοβράζω τον κιμά ώσπου πιει όλα τα υγρά του. Τηγανίζω 10 πατάτες στρογγυλά κομμένες αλατισμένες. Τις στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας. Φτιάχνω μπεσαμέλ όπως την έφτιαχνε η μητέρα μου. Με κορν φλάουρ. 1 λίτρο φρέσκο γάλα το ανακατεύω 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ γεμάτες, χτυπάω 3 αυγά τα προσθέτω και αυτά, ανάβω σε δυνατή φωτιά και με το σύρμα ανακατεύω ώσπου πήξει . Κατεβάζω από φωτιά και προσθέτω 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο, και 2 χούφτες κεφαλοτύρι.
Δείτε ακόμη: Μουσακάς με λαχανικά, νηστίσιμος
Έχω στρώση τις πατάτες και τον κιμά στο ταψί και περιχύνω με την κρέμα. πασπαλίζω με Τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνω στο αέρα 180°C ώσπου να ροδίσει στο δικό μου φούρνο ο χρόνος είναι 45′.Δοκιμάστε το είναι υπέροχο !!! Καλή επιτυχία !!!
Δείτε ακόμη: Μουσακάς με κοτόπουλο
Marilena Pappa”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ