Σνίτσελ με μανιτάρια αλά κρεμ

Σνίτσελ με μανιτάρια κρέμα γάλακτος & κονιάκ
υλικά για τα σνίτσελ
1 1/2 κιλό σνίτσελ χοιρινά
3 κουταλιές μουστάρδα
αλατι πιπέρι
υλικά για το πανάρισμα
σπορέλαιο για το τηγάνι
3 αυγα
1 κρέμα γάλακτος
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
2 κούπες αλεύρι
αλατι πιπέρι

Μανιτάρια με κονιάκ και κρέμα γάλακτος
υλικά
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα η’ μια κονσέρβα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κσ βούτυρο
500 γραμ κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι κονιάκ η’ ένα ποτηράκι του κρασιού κρασί
αλατι πιπέρι
1 κγ κορν φλάουρ με 4 κσ νεράκι

εκτέλεση
πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα σνίτσελ μας στην συνέχεια τα αλατοπιπερόνουμε και βάζουμε την μουστάρδα και τ’ αφήνουμε για μια ωρίτσα περίπου!!!!
σε 3 διαφορετικά λεκανάκια βάζουμε την φρυγανιά στο ένα το αλεύρι στο δεύτερο και τα 3 αυγα με την κρέμα γαλακτος κι λίγο αλατοπίπερο στο τρίτο και τα χτυπάμε να Ομογενοποιηθούν!!!! βάζουμε το λαδάκι στην φωτιά και ένα ένα σνίτσελ τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό με την κρέμα γαλακτος και τέλος από την φρυγανιά και μόλις είναι ζεστό το λαδάκι μας τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσάφι χρώμα!!!! μπορούμε επίσης να τα βάλουμε σε λαδόκολλα και να τα ψήσουμε στον φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς!!!! σερβίρονται με μανιτάρια αλά κρεμ!!!!

εκτέλεση για τα μανητάρια
βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο με το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μετά από λίγο προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τ αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν όταν είναι έτοιμα σβήνουμε με το κονιάκ που αν δεν σας αρέσει μπορείτε να ρίξετε κρασάκι! τ αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε την κρεμά γάλακτος και το αλατοπίπερο να πάρουν μερικές βράσεις και αν δεν σας δένει η κρέμα τότε βάζετε σε ένα ποτηράκι 4-5 κουταλιές νερό και μια κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ και το ρίχνετε στην κρέμα σας αμέσως θα είναι έτοιμη για να συνοδεύσει τις νοστιμιές σας!

Απο την αγαπημένη μου Μαίρη ή αλλιώς Γιαγια Μαιρη εν δράση που θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook πατώντας εδώ

 

Close