Συνταγή για light σουφλέ ζυμαρικών από την Ελένη Μακροδημήτρη…Και θα τρίξουν τα πιρούνια
Για ενα ταψι 35εκ.
1 κιλο μακαρονια (πενες,βιδες,σαλιγκαρακια,κοφτο μακαρονακι η οποιο αλλο)
1 1/2-2 μεγαλα εβαπορε light (400γρ το καθενα)
2 αυγα χτυπημενα
2 φλυτζανια διαφορα τριμμενα τυρια
+1/2 φλυτζανι για το πασπαλισμα
10 φετες μπεικον ψιλοκομμενο
1 κονσερβα μανιταρια τεμαχισμενα(400γρ)
Αλατι,πιπερι,σκονη σκορδο,παπρικα γλυκια και καπνιστη
Βραζουμε τα μακαρονια σε αφθονο αλατισμενο νερο 2-3′ λιγοτερο αποσο τα βραζουμε συνηθως και τα βουτυρωνουμε.
Σε ενα τηγανι ριχνουμε το μπεικον και τα μανιταρια με λιγο λαδακι και τα σωταρουμε μεχρι να ροδισουν.
Σε ενα μπωλ χτυπαμε τα αυγα και ριχνουμε το εβαπορε με λιγο αλατι,πιπερι,σκονη σκορδο και παπρικα και ανακατευουμε καλα.
Βουτυρωνουμε ενα ταψι και ριχνουμε τα μακαρονια,τα τυρια,το μπεικον,τα μανιταρια,το μειγμα εβαπορε/αυγων ανακατευουμε ελαφρα και πασπαλιζουμε λιγο τυρι απο πανω.
Ψηνουμε στη μεσαια θεση του φουρνου για 20′-30′ στους 180-200 βαθμους (αναλογα το φουρνο)
stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες