Tabbouleh (Ταμπουλέ) με πλιγούρι!

Τα πιο απλά είναι και τα καλύτερα!
Tabbouleh (Ταμπουλέ) με πλιγούρι!
Αν και έπρεπε να το αφήσω να τραβήξει ακόμα λίγο πριν βγάλω τις φωτογραφίες…βιάστηκα γιατί είχα αρκετές δουλειές να κάνω. Παρόλα αυτά βγήκε υπέροχο!!!
Υλικά (για 4 άτομα):
1 κούπα πλιγούρι ψιλό
2 κούπες ζεστό νερό
1 ματσάκι μαϊντανό (εγώ είχα μισό μόνο)
1/2 ματσάκι δυόσμο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλη τομάτα
1/2 αγγούρι
1 λεμόνι μεγάλο (το χυμό και λίγο ξύσμα)
2 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι,πιπέρι.
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε το πλιγούρι στο νερό για 30 λεπτά περίπου σε σκεπασμένο μπολ μέχρι να τραβήξει τα υγρά και να φουσκώσει.
Στο μεταξύ αφαιρούμε τους σπόρους από την τομάτα και το αγγούρι και τα κόβουμε σε μικρά καρέ τα οποία βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό,το δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο μπολ με τα καρέ τομάτας-αγγουριού.
Όταν το πλιγούρι μας είναι έτοιμο το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να αφρατέψει και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
ρίχνουμε το ξύσμα,το ελαιόλαδο,το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας,καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο έτσι ώστε το ταμπουλέ να κρυώσει καλά και να μαριναριστεί.
Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε καλά ακόμα μια φορά και απολαμβάνουμε!
*μπορούμε να μουλιάσουμε το πλιγούρι σε χυμό λεμονιού αντί για νερό και αν δεν μας αρέσει το πλιγούρι να βάλουμε κους κους.
Καλή επιτυχία!

ταμπουλε

Close