Ταλιατέλες στο φούρνο “αλα μπολονέζ”.

 

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο φαγητό με ζυμαρικό, κιμά πασπαλισμένο με λιωμένα τυριά.

Υλικά συνταγής
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
1/2 κιλό [1 πακέτο] ταλιατέλες
1 καρότο τριμμένο στο τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κύβο [ζωμός] βοδινού
1 φλ. τσαγιού νερό
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι [προσοχή λόγω του τυριού]
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα και τσένταρ ανάμεικτα

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κιμά, το καρότο και το κρεμμύδι. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά [εκτός από τις ταλιατέλες και το τυρί], και 1/2 φλ. νερό. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα αφήνετε να σιγοβράσει για 40′ περίπου ελέγχοντας ανά διαστήματα αν απαιτείται λίγο επιπλέον νερό. Εν” τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βράζετε τις ταλιατέλες αρκετά “αλ τέντε” σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τις βγάζετε τις σουρώνετε, τις λαδώνετε ή βουτυρώνετε και τις βάζετε σε πυρέξ.
Κατεβάζετε το κιμά από τη φωτιά και περιχύνετε τις ταλιατέλες. Πασπαλίζετε με το τυρί, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15′. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε ακόμα 10′ να λιώσει καλά το τυρί και να ροδίσει ελαφρώς.

via

Close