Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλο

Το κοτόπουλο το χρησιμοποιούμε συχνά στη καθημερινή μας διατροφή. Καθώς είναι ένα γρήγορο και υγιεινό πιάτο το οποίο μπορούμε να το απολαύσουμε σε πολλές λαχταριστές εκδοχές . Ταιριάζει υπέροχα με μακαρόνια, πατάτες, ρύζι, λαχανικά, όσπρια! Δείτε λαχταριστές συνταγές με κοτόπουλο που θα θέλατε να μαγειρέψετε!

Κοτόπουλο Φιλέτο γεμιστό με Λιαστή Ντομάτα και Γραβιέρα

Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλο     Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής:

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
6 Λιαστές Ντομάτες (άν δεν έχετε λιαστές βάζετε φρέσκιες)
4 μπαστουνάκια γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί αρεσκείας σας
Αλάτι – Πιπέρι
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
2 φέτες Μπέικον κομμένες σε λωρίδες
τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σοτάρουμε το μπέικον σε τηγάνι, αλειμμένο με πινέλο, με ελάχιστο ελαιόλαδο και το κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος, χωρίς να χωριστούν σε δύο κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε το καθένα με 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπέικον και από 2 μπαστουνάκια γραβιέρας. (Χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν τα φιλέτα).
Βάζουμε στο τηγάνι 1-2 κ.σ. λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα 2 γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου. Τα ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές τα σβήνουμε με κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου απορροφηθεί σχεδόν όλο το αλκοόλ.
Σε μικρό λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψάκι τοποθετούμε τα γεμιστά φιλέτα, και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα που έχει απομείνει στο τηγάνι (και λίγο νερό αν χρειαστεί) και ψήνουμε για 30-35 λ περίπου. Τα πρώτα 20 λ σκεπάστε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο να ψηθεί μέσα χωρίς να «αρπάξει» και ένα τέταρτο πριν βγάλετε το φαγητό ανοίξτε το για να πάρει ωραίο χρώμα.

Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με παρμεζάνα

Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλοΣυνταγή στο: daddy-cool.gr

Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι

Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλοΣυνταγή από: mylamia.com

Υλικά:

2 κ.σ. σουσαμέλαιο
1 κρεμμύδι
2 χρωματιστές πιπεριές
10 μικρά καλαμπόκια
1 καρότο
1 συσκευασία ανανά (400 γρ.)
400 γρ. ντομάτες κοσκασέ
1½ φλ. ζάχαρη
1½ φλ. λευκό ξίδι
2 κ.σ. σόγια
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
1 κ.σ. κορν φλάουρ
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
½ φλ. αλεύρι
½ φλ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φλ. κρύο νερό
ρύζι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μικρές μπουκιές, καθώς και όλα τα λαχανικά. Στραγγίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε μπουκιές. Τον προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη το ξίδι, τη σόγια και το τζίντζερ. Σιγοβράζουμε για 25′.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό ανανά. Τα προσθέτουμε στην γλυκόξυνη και βράζουμε για 2′-3 ´ να πυκνώσει ελαφρά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι να γίνει λείο και βουτάμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το τηγανίζουμε σε λάδι από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε αμέσως με την γλυκόξινη και ρύζι.

Κοτόπουλο με κριθαράκι στη κατσαρόλα

Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλο         Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής:

1 κοτόπουλο τεμαχισμένο ή 4-5 μπουτάκια κοτόπουλου
2 μέτρια ή ένα μεγάλο κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 ποτηράκι κρασιού, κρασί κόκκινο
4-5 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
1/2 κουτί ντοματοχυμό
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
ελαιόλαδο
κανέλα – γαρύφαλο σε σκόνη
300 γρ. κριθαράκι
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι- πιπέρι
τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι) τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρυσαφί χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά.
Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το χυμό, τη ζάχαρη, τον πελτέ, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε νερό ή ζωμό κότας, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-40 λ περίπου.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε όσο νερό ή ζωμό κότας απαιτείται, ρίχνουμε το κριθαράκι και το βράζουμε για 10-15 λ (προσθέτουμε αλάτι αν απαιτείται), με ανοιχτό το καπάκι, προσέχοντας να μη μας κολλήσει. Όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο, κατά προτίμηση αλ τέντε, το κατεβάζουμε αμέσως, για να μη παραβράσει, από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε πιατέλα μαζί με το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το τυρί και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη: Φασολάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού. 

γεμιστό ρολό κοτόπουλο!

Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλο Συνταγή από: mothersblog.gr

Υλικά:

• Ένα κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο
• 200γρ. μπέικον, μπαστουνάκια γραβιέρας πικάντικης
• μουστάρδα
• 1 πιπεριά πράσινη σε μπαστουνάκια

• μανιτάρια σε φέτες
• πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη, αλάτι
• λάδι, χυμό λεμόνι
• πατάτες

Εκτέλεση

• Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε, αλατοπιπερώνουμε. Το απλώνουμε επάνω σε λαδόκολλα, βάζουμε κεντρικά το μπέικον, τη μουστάρδα τα υπόλοιπα μπαχαρικά τα μανιτάρια, πιπεριά και τα μπαστουνάκια γραβιέρας.
• Τυλίγουμε το ρολό και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες καλά να μην βγει η γέμιση.
• Αλατοπιπερώνουμε καλά όλο το κοτόπουλο, το βάζουμε σε πυρέξ, ρίχνουμε λάδι, λίγο νεράκι και χυμό λεμόνι, πασπαλίζουμε με αρκετή ρίγανη, προσθέτουμε τις πατατούλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ώρα περίπου.

Πικάντικο κοτόπουλο με πουρέ

Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλοΣυνταγή από: daddy-cool.gr

Κοτόπουλο στο φούρνο με κρέμα γάλακτος & μανιτάρια

Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλοΣυνταγη από: koolnews.gr

Υλικά

3 κομμάτια κοτόπουλου της αρεσκείας σας
1/3 φλιτζ. αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 πακέτο μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
½ φλιτζ. πλήρες γάλα
6 φέτες τυρί της αρεσκείας σας
1 κρέμα γάλακτος
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε σε ένα πιάτο με αλεύρι. Το βουτάμε στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές. Τα τινάζουμε καλά έτσι ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι. Προσθέτουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και τα βάζουμε να τηγανιστούν.

Μόλις γίνουν, σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να ροδίσουν. Στη συνέχει βάζουμε το κρασί και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά για να φύγει και το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα με τα μανιτάρια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω τις φέτες με το τυρί. Τοποθετούμε το πυρέξ ξανά στον φούρνο και ψήνουμε μια 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυράκι.

Enchiladas με κοτόπουλο

Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλοΣυνταγή από: pepiskitchen.blogspot.gr

υλικά
1 κοτόπουλο έτοιμο ψημένο
200γρ sour cream ή γιαούρτι
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι κύμινο
10 τορτίγιες μικρές
1 ποτήρι τυρί τσένταρ τριμμένο
1 ποτήρι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτιά ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά κρέμα μπαλσάμικο
1 κουταλιά μαιντανό ψιλοκομμένο
χυμό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο σ’ ένα μπώλ και το ανακατεύετε με τη sour cream, τη πιπεριά , το χυμό από το λεμόνι και το κύμινο.

Ετοιμάζετε τη κόκκινη σάλτσα, σωτάροντας στο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτετε τα ντοματάκια, τη ζαχαρη, τη κρέμα μπαλσάμικο, τον μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει.

Μοιράζετε τη γέμιση σε 10 τορτίγιες και τις τυλίγετε ρολό.

Βάζετε λίγη σάλτσα στο πυρέξ, να καλύψει το πάτο και τοποθετείτε τις γεμιστές τορτίγιες.

Τις σκεπάζετε με την υπόλοιπη σάλτσα και τα τριμμένα τυριά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 20 – 25 λεπτά.

Μπουτάκια κοτόπουλο με λουκάνικα και πατάτες στον φούρνο!

Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλοΣυνταγή από:joytv.gr

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
12 μπουτάκια κοτόπουλο
750γραμ. λουκάνικα τις επιλογής σου
1 κιλό πατάτες baby
2 κόκκινα κρεμμύδια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Αλάτι

Πως θα το φτιάξεις

Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα ταψί πρόσθεσε το λάδι και βάλε και το κοτόπουλο μέσα. Άλειψε το κοτόπουλο με το λάδι που έχει στο ταψί και με αλάτι. Πρόσθεσε τα λουκάνικα και τις πατάτες μέσα στο ταψί. Πασπάλισε με το κρεμμύδι και την ρίγανη από πάνω και στην συνέχεια πρόσθεσε το ξύσμα πορτοκαλιού. Μαγείρεψε για 60 λεπτά. Το φαγητό δεν χρειάζεται καθόλου νερό γιατί θα ψηθεί με τα ζουμάκια από το κρέας και τα λαχανικά.

Ταλιατέλες με κοτόπουλο & κρέμα ντομάτας

Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλοΣυνταγή από toxwni.gr

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες

300 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κύβους

150 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα, κομμένα σε κύβους

4 κουταλιές σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κλωναράκια θυμάρι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σφηνάκια κονιάκ

80 ml. ελαιόλαδο

150 ml. ζωμό κοτόπουλο

250 ml. σάλτσα ντομάτας

80 ml. κρέμα γάλακτος

Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις ταλιατέλες για 5 λεπτά.

Συγχρόνως, σε μια άλλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και το θυμάρι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.

Σβήνουμε με το κονιάκ και φλαμπάρουμε. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα ντομάτας, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, το μαϊντανό, συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά και σερβίρουμε προσθέτοντας τριμμένο τυρί της επιλογής μας.

Δείτε ακόμη: Φιλετάκια κοτοπουλου με μαγιονεζα & μουστάρδα

Κοτοσαλάτα σε σως μουστάρδας

Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλοΣυνταγή από: tovima.gr

Υλικά

Για την σαλάτα
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, βρασμένα και κομμένα σε μπουκιές
2-3 φύλλα πρασινάδας της αρεσκείας μας
1 φλ. καλαμπόκι, βρασμένο
1 ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
2 αγγουράκια, κομμένα σε μισές ροδέλες
2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ φινόκιο, λεπτοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σος μουστάρδας:

2 κ.σ. μουστάρδα, τύπου Dijon
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε στο σέικερ ή στο multi τα υλικά της σος, περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Tip

Αν θέλουμε να φτιάξουμε τη σαλάτα από νωρίς, δεν την περιχύνουμε με την σος, παρά μόνο λίγα λεπτά πριν την σερβίρουμε.

Κοτόπιτα σε ρολό

Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλοΣυνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής:

1 συσκευασία με 2 “Χοντρά Φύλλα” της Pillsbury
1 κοτόπουλο βάρους 1,5 κιλό περίπου βρασμένο
1 1/2 – 2 φλ. τσαγιού από το ζωμό που βράσατε το κοτόπουλου
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μέτρια καρότα τριμμένα
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
330 γρ. κίτρινα τριμμένα τυριά αρεσκείας σας (ρεγκάτο, γραβιέρα κ.λ.π.)
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
1 αυγό για το άλειμμα της πίτας
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αφήνετε εκτός ψυγείου τα φύλλα για 20-30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βράζετε το κοτόπουλο, αφαιρείτε τη πέτσα του, το ξεψαχνίζετε και κρατάτε 1,5 – 2 φλ. τσαγιού από το ζωμό που έβρασε.
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και μαραθούν. Προσθέτετε το ζωμό και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τα τυριά και το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Ανοίγετε σε καθαρό πάγκο το 1 Χοντρό Φύλλο και απλώνετε στην επιφάνειά του τη μισή ποσότητα της γέμισης. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσετε καλά τις άκρες του για να μη βγει η γέμιση. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο ώστε να έχετε 2 ρολά.
Χτυπάτε ελαφρά το αυγό και αλείφετε καλά τα ρολά. Τα πασπαλίζετε σουσάμι και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, για 45 λ περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε για λίγο να “σταθούν” και μισοκρυώσουν και μετά τα κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Close