Ξεκίνησα να φτιάξω κοκκινιστό με μακαρόνια και μου ήρθε η έμπνευση να το φτιάξω όπως σας λέω και άρεσε πολύ στην οικογένεια .. έγινε φανταστικό να το φτιάξετε κι εσείς με ότι μακαρόνια σας αρέσει ακόμα και με πένες -εμένα μου αρέσουν τα ψιλά η τα μακαρόνια για παστίτσιο !!!
Υλικά για το κρέας
800 γραμ κρέας μαλακό μοσχάρι πήρα στρογγυλό κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο σε τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
ζεστό νερό
1 κούπα μοτσαρέλα σε κυβάκια
τριμμένο μαλακό τυρί τύπου γκούντα
Δείτε ακόμη: Φασολάκια με το κρέας.Ένα φαγητό που μυρίζει «γιαγιά»
Τι κάνουμε
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας και το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τις 2 κουταλιές πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
Αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα το καυτό νερό –για να μην σκληρύνει το κρέας –ποσότητα βάζω σχεδόν 4 δάχτυλα πριν το τέλος της κατσαρόλας .
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία να μαγειρευτεί -Όταν τελειώσει το νερό του και μείνει με πηχτή σάλτσα το κρέας γίνεται λιώμα.
Ενδιάμεσα της βράσεις προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
Μόλις δούμε και μείνει με λίγη σάλτσα είναι έτοιμο θέλει περίπου 40 λεπτά χρόνο.
Παίρνουμε μόνο το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια =κομματάκια και το ξαναρίχνομαι μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα.
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια ως συνήθως.
Κρέμα -την έφτιαξα πολύ απλή χωρίς πολλά πολλά αυγά και καρυκεύματα που βάζουμε στην μπεσαμέλ.Είναι πολύ πιο ελαφριά .
1 φλιτζανάκι και λίγο ακόμη του καφέ λάδι
5 κουταλιές σούπας αλεύρι
Γάλα φρέσκο
αλάτι λίγο
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί ελαφρώς προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύουμε και αμέσως το γάλα -ποσότητα δεν ξέρω να σας πω γιατί την φτιάχνω με το μάτι δηλαδή έχω κοντά 1 λίτρο και ρίχνω λίγο λίγο ανακατεύω και σταματώ στο επιθυμητό αποτέλεσμα .
Τελική ετοιμασία
Σε ταψάκι που συνήθως φτιάχνω κέικ με κούμπωμα -τσέρκι -το μέγεθος βάζουμε τα μισά μακαρόνια .
Προσθέτουμε την μοτσαρέλα σε κυβάκια και λίγο τριμμένο τυρί.
Δείτε ακόμη: 4 λαχανικά που έχουν περισσότερο σίδηρο από το κρέας
Από πάνω προσθέτουμε το κρέας διάσπαρτο και λίγη από την σάλτσα και λίγο τυρί τριμμένο .
Από πάνω από το κρέας ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια , όλη την σάλτσα που έχει απομείνει και λίγο τυρί τριμμένο.
Τελειώνουμε σκεπάζοντας το φαγητό μας με την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς ίσα να πάρει χρώμα μια και όλα τα υλικά είναι ήδη μαγειρεμένα -το έβαλα αέρα από πάνω.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο -εγώ- δεν πρόλαβα και το έκοψα ζεστό να σας το δείξω αλλά και να φάνε -τώρα που κρύωσε κόβονται άψογα τα κομμάτια .Καλή σας όρεξη σίγουρα θα σας αρέσει !!!
Εδώ το εξαφανίσαμε !!!
Μετά από λίγη ώρα που κρύωσε εντελώς ξεκούμπωσα την φόρμα κι έμεινα πολύ ωραίο σαν κέικ κοβόνταν και πολύ ωραία .
Εδώ όταν κρύωσε .
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΕιδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες