Μαλακά Cookies γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού και κομματάκια σοκολάτας

Τα πιο λαχταριστά και μαλακά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας και πραλίνα φουντουκιού. Σήμερα σας έχουμε συνταγή για γεμιστά cookies με σοκολάτα που λιώνουν στο στόμα, χωρίς γάλα. Μπορούν να τα τρώνε μικροί και μεγάλοι για πρωινό ή απογευματινό κολατσιό.

Εκτέλεση

(για 20 τεμ)

Βάλτε στην κατάψυξη 20 κουταλιές του γλυκού πραλίνα φουντουκιού επάνω στην λαδόκολλα και αφήστε να παγώσουν πολύ καλά τουλάχιστο για δυο ώρες!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί.

Στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.

Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτετε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.

Τέλος προσθέτετε και τις σταγόνες ή τα κομματάκια κουβερτούρας η την τρούφα και τα ανακατεύετε με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.

Βουτυρώνετε ελαφρώς τα χέρια σας κάθε φορά Παίρνετε μια αρκετά μεγάλη κουταλιά της σούπας ζύμης σαν ένα μικρο μανταρίνι την οποία πιέζετε στη παλάμη σας για να ανοίξει σαν μια στρογγυλή μικρή πιτούλα. Μπορεί στην αρχή να μοιάζει πως κολλάει η ζύμη στα χέρια σας όμως αν θα λαδώσετε τα χέρια σας μετά θα είναι εντάξει.

Τοποθετείτε στο κέντρο της 1 μπάλα παγωμένη πραλίνα και με απαλές κινήσεις των δαχτύλων σας διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως και “θωρακιστεί” η πραλίνα. Ψήνετε μόνο 12 λεπτά και τα βγάζετε από το φούρνο. Στην αρχή είναι μαλάκα τα αφήνετε άλλα 10 λεπτά έξω για να σφίξουν και μετά τα τοποθετείτε σε μεταλλικό κουτί!

Μαλακά Cookies γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού και κομματάκια σοκολάτας

Συνταγή/Gogo Samiou

Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μαρινα Μισαηλιδου

Close