Μαρμελάδα λεμόνι
Σπιτική συνταγή, αρωματική και γευστική
Υλικά για 6-8 άτομα
2 κιλά ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 κιλά λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένετε τα λεμόνια και ξύνετε την εξωτερική φλούδα με ψιλό τρίφτη.
Στύβετε να φύγει ο χυμός και την ψίχα την περνάμε από το ψιλό μέρος για να πολτοποιηθεί.
Αφήνετε τον πολτό για μία ώρα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το νερό και βράζετε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν τη μετριάζετε.
Ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε τη μαρμελάδα σε γυάλινα δοχεία.
photo via pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις